FBI har arrestert og siktet John Sullivan. For noen dager siden hevdet han i et TV 2-intervju at han var uskyldig i forbindelse med storming av Kongressen.
annonse
annonse

Black Lives Matter-aktivist John Sullivan er arrestert og siktet av FBI for å ha truet med å brenne ned Kongressbygningen han var med på å storme i forrige uke.

Den 6. januar stormet flere Trump-supportere Kongressbygningen i Washington D.C. Flere amerikanske medier meldte etter stormingen at det var enkelte aktivister fra venstreradikale Antifa og Black Lives Matter med i stormingen.

En av dem som skrev at venstreaktivister stormet Kongresssen var Resett. Redaktør Helge Lurås ble konfrontert om dette i en debatt på NRK etter anklager fra Rødt-politiker Mimír Kristjánsson om at dette var «fake news».

annonse

I ettertid har også NRK hevdet at ingen venstreaktivister stormet Kongressen. NRKs utenriks-sjef Knut Magnus Berge uttalte i et intervju med Nettavisen at disse påstandene var en «konspirasjonsteori».

Les også: De har forakt i hjertene og er vår tids proto-fascister

– Brenn ned dritten!

annonse

Men nå viser det seg at en av hovedmennene i den venstreorienterte gruppen Black Lives Matter har blitt arrestert av FBI. Fox News skriver i sin toppsak fredag at BLM-aktivist John Sullivan skal ha hisset opp Trump-supportere i forbindelse med Kongress-stormingen.

FBI-agent Matthew Foulger uttaler til Fox News at de har videobevis på at John Sullivan oppfordret folk til å brenne ned Kongressbygningen under stormingen.

– Vi må brenne ned denne dritten, sier Sullivan i den aktuelle videoen.

Ifølge Fox News skal FBI ha flere videobevis der Sullivan fyrer opp Trump-supportere.

– Vi oppnådde faen meg dette! Vi gjorde dette sammen! Fy faen så bra! Vi er alle en del av denne historien, skal Sullivan ha sagt inne i Kongressen ifølge den amerikanske nyhetskanalen.

annonse

TV 2-intervju

John Sullivan ble også arrestert i fjor i forbindelse med opptøyer rundt Black Lives Matter/Antifa-demonstrasjoner. Sullivan skal ha gjort hærverk på en rekke biler og truet en kvinne med vold.

Sullivan ble intervjuet for et par dager siden av TV 2. Sullivan fortalte TV 2 at han var «nøytral» i forbindelse med stormingen av Kongressen, og at han var der «kun for å filme».

Den 26 år gamle BLM-aktivisten fortalte også TV 2s journalist at han er motstander av Donald Trump.

Men samme dag som Kongressen ble stormet, la han ut et bilde på sosiale medier med Trump-caps, og skrev at han drev med «kontraetterretning». 

Stille fra media

Sullivan er grunnleggeren av «Insurgence USA», en ekstrem gruppe tilhørende ytre venstre, og som er definert som en organisert opposisjon som jobber for å styrte eksisterende autoritet.

En samlet norsk presse og enkelte politikere har angrepet Resett den siste uken for å ha gjengitt amerikanske medier som har referert til politikilder som har påpekt at enkelte venstreradikale var med på stormingen av Kongressen. Det er viktig å understreke at det dreide seg om enkelte aktivister og infiltratører blant det som i all hovedsak var Trump-supportere.

Foreløpig har ingen av de samme mediene skrevet om arrestasjonen av BLM-aktivisten John Sullivan, som nå er siktet av FBI i forbindelse med stormingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon