En person er knivstukket i Storgata i Oslo. Tilstanden er alvorlig. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

En mann er pågrepet, siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble knivstukket på åpen gate i Oslo 29. desember i fjor

NTB melder at Oslo politidistrikt kom med informasjonen i en pressemelding fredag hvor de opplyste at de torsdag pågrep en yngre mann som de nå har siktet for drapsforsøk.

Hendelsen fant sted 29. desember i fjor, da ble en mann i 30-årene knivstukket i Storgata i Oslo. Fornærmede ble operert med omfattende skader og lagt i respirator og er nå skrevet ut fra sykehus.

annonse

Politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, Knut Jensen, sier til NTB at det har vært et omfattende arbeid i søket etter aktuell gjerningsperson helt siden hendelsen fant sted.

Fanget på video

– Det har blitt foretatt flere vitneavhør, og vi har innhentet store mengder med video fra stedet. Etter hvert ga dette oss uttelling i form av at vi lyktes med å sikre oss gjerningspersonen på video, sier Jensen.

Problemet var at personen på det tidspunktet var ukjent for politiet, så de stod ovenfor en jobb med å finne ut av hvem personen på videoopptakene var. Gjennombruddet kom torsdag.

annonse

– Det resulterte i at en person ble siktet, lokalisert og pågrepet i egen bolig. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Jensen.

Knytter seg til hendelsen

Ifølge politiet har mannen i avhør knyttet seg til hendelsen.

– Det framstår som at det har vært en foranledning til hendelsen, sier Jensen.

Han vil av hensyn til den videre etterforskningen ikke å gå nærmere inn på forholdene, men sier at motiv og hendelsesforløp vil være sentralt i den videre etterforskningen.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag.

Nekter straffeskyld

annonse

Den siktedes forsvarer, Erik Dammen Stoltz, sier til NTB at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han har vært i avhør og gitt en detaljrik forklaring om et hendelsesforløp. Han erkjenner ikke straffskyld i saken, sier han.

Stoltz ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som gjør at han ikke erkjenner straffskyld.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon