Trygdeskandalen som er avdekket i Nederland, har ført til at Mark Ruttes regjering går av. Arkivfoto: John Thys / AP / NTB
annonse
annonse

Regjeringen til Nederlands statsminister Mark Rutte trekker seg. Dette følger av en skandalen om barnetrygd avslørt denne uken.

TV-stasjonen Nos opplyser fredag at Rutte-regjeringen går av.

Skattemyndighetene skal i flere år ha «brutt grunnleggende rettsstatlige prinsipper», og familier er etterforsket for svindel med barnetrygd «for noe så enkelt som en administrativ feil, uten onde hensikter». Dette skriver The Guardian om en rapport som ble debattert i Nederlands nasjonalforsamling denne uken. De bagatellmessige feilene som er ettergått av myndighetene som svindel skal dreie seg om skjemaer som er fylt ut feil eller signaturer som mangler.

annonse

Tidligere sosialminister Asscher har trukket seg som leder av Arbeiderpartiet etter avsløringene. Han avviser at han visste at myndighetene begikk disse feilene, men innrømmer at systemet har sviktet og «gjort regjeringen til folkets fiende».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon