John Sullivan (innfelt) er aktiv i den venstreradikale gruppen Black Lives Matter. Han ble arrestert fredag av FBI for å ha bidratt i Kongress-storming. Foto: Samuel Corum/Getty Images/AFP
annonse
annonse

FBIs arrestasjon av BLM-aktivist John Sullivan har fått mye oppmerksomhet i USA. FBI uttalte fredag at de har siktet Sullivan og at de har flere videobevis der 26-åringen hisser opp Trump-supportere i forbindelse med stormingen av Kongressen i forrige uke. Men nå er han løslatt fra varetekt av en dommer .

Dommeren i Utah mente påtalemyndigheten ikke hadde tilstrekkelig grunnlag for å holde ham fengslet og han ble løslatt uten kausjon, skriver Fox News.

Han er imidlertid pålagt restriksjoner av retten. Han må blant annet holde seg hjemme og gi fra seg passet. Han får ikke bruke sosiale medier og blir overvåket.

annonse

Artikkelen fortsetter.

FBIs etterforskning fortsetter.

annonse

– Vi må brenne ned hele dritten, skal Sullivan ha sagt mens han filmet inne i Kongressbygningen.

Sullivan ble intervjuet av norske TV 2 i forrige uke der han hevdet at han var «nøytral» under stormingen. I intervjuet sa han også at han er en «stor motstander av Donald Trump».

Da Resett refererte til amerikanske medier i forrige uke om at venstreekstreme hadde vært involvert i stormingen, ble nettavisen stemplet som «fake news» av Rødt-politiker Mimír Kristjánsson. NRK kalte det en «konspirasjonsteori».

– Ledet stormingen

Men da Sullivan ble arrestert av FBI fredag, var norske medier stille. Kun Resett har skrevet om arrestasjonen som også ble toppsak i den største nyhetskanalen i USA, Fox News.

annonse

Nå er det kommet mer informasjon fra amerikanske medier rundt Sullivans arrestasjon. Nyhetskanalen Fox 13 har intervjuet broren til Black Lives Matter-aktivist John Sullivan som sier at han var den som tipset FBI om brorens rolle under stormingen.

– James Sullivan sier at broren ikke bare var involvert i stormingen, men at han på en måte var lederen, sa Fox 13s reporter. Se video av reportasjen under.

Flere videoer av Sullivan har sirkulert på sosiale medier etter FBIs arrestasjon fredag.

I videoene skal 26-åringen ha hisset opp Trump-supportere inne i Kongressbygningen.

– Vi oppnådde faen meg dette! Vi gjorde dette sammen! Fy faen så bra! Vi er alle en del av denne historien, skal Sullivan ha sagt ifølge Fox News.

Sullivan la også ut et bilde på sosiale medier med Trump-caps, og skrev at han drev med «kontraetterretning» samme dag som Kongressen ble stormet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon