Hege Storhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Wasila er en nyopprettet tankesmie for norsk islam. De mener det er en selvmotsigelse at en lager handlingsplanen mot muslimhat og samtidig gir 1,8 millioner kroner til HRS.

– HRS har gjennom mange år bidratt til nettopp å bygge opp under de fordommene mot og negative holdningene til muslimer som regjeringen ønsker å få bukt med gjennom handlingsplanen, skriver Fatima Almanea og Muniba Ahmad fra Wasila i Aftenposten, og hever at HRS er skadelig for planen:

– Statsstøtten til HRS bidrar dermed til å motvirke effekten av tiltakene. Det er derfor vanskelig å forstå støtten når regjeringen samtidig ønsker å bekjempe muslimhat.

annonse

Les også: Reagerer på støtte til HRS: – Regjeringen sponser rasisme og islamofobi

De skriver at det også kommer stigmatiserende retorikk om muslimer fra maktpersoner, herunder regjeringens tidligere samarbeidspartnere. De hevder videre at dette bidrar til å bygge opp muslimfiendtlige holdninger i befolkningen.

Representantene fra den nyopprettet tankesmie for norsk islam vedgår at handlingsplanen er et skritt i riktig retning. Men de understreker at så lenge Frp og HRS eksisterer, kan det sette spørsmålstegn ved handlingsplanens legitimitet og effektivitet. En må forebygge antipatier mot muslimer for å bekjempe muslimhat.

annonse

De hevder at handlingsplanen står i fare for å fremstå som en avledende manøver fra regjeringens side istedenfor et genuint bidrag til kampen mot muslimhat.

Norske journalister er besatt på å stoppe statsstøtten til HRS

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon