Rundt 9.000 migranter fra Honduras krysset lørdag grensen til Guatemala. Her gikk migrantene fra på en vei i Chiquimula i Guatemala. Foto: Sandra Sebastian / AP / NTB
annonse

En karavane med 9000 migranter har satt av gårde fra Honduras med mål om å nå USA. De er oppmuntret av Joe Bidens valgseier og migrantene sier de forventer at Biden-administrasjonen opprettholder sine «forpliktelser».

Men i et intervju med NBC News sier en høytstående tjenestemann i Bidens adminstrasjon at det er feilaktig å tro at asylsøkere kommer til å få sine søknader behandlet fra dag en etter Bidens overtalse.

– Situasjonen på grensen kommer ikke til å endre seg over natten, sier den anonyme tjenestemannen til NBC.

annonse

Vedkommende ville heller ikke si når asylsøkerne kunne komme til USA eller om de kom til å bli anholdt i påvente av rettsbehandling.

Politiet i Guatemala tok søndag i bruk tåregass mot gruppen på tusener av migranter fra Honduras som er på vei til USA, ifølge AFP-journalister på stedet.

I møte med sikkerhetsstyrkene trakk migrantene seg tilbake. Noen flyktet tilbake til fjellene, mens andre holdt seg i området. Mange mistet eiendelene sine, skriver NTB.

annonse

For å begrense spredningen av koronasmitte har Guatemalas sikkerhetsstyrker fått strenge ordre om å ikke la noen passere.

– Gruppen vil ikke slippe gjennom, sa Guillermo Diaz, sjef for migrasjonsmyndighetene i Guatemala.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse