- Resett - https://resett.no -

Biden ber migrantene vente med å komme til USA

En karavane med 9000 migranter har satt av gårde fra Honduras med mål om å nå USA. De er oppmuntret av Joe Bidens valgseier og migrantene sier de forventer at Biden-administrasjonen opprettholder sine «forpliktelser».

Men i et intervju med NBC News sier en høytstående tjenestemann i Bidens adminstrasjon at det er feilaktig å tro at asylsøkere kommer til å få sine søknader behandlet fra dag en etter Bidens overtalse.

– Situasjonen på grensen kommer ikke til å endre seg over natten, sier den anonyme tjenestemannen til NBC [1].

annonse

Vedkommende ville heller ikke si når asylsøkerne kunne komme til USA eller om de kom til å bli anholdt i påvente av rettsbehandling.

Politiet i Guatemala tok søndag i bruk tåregass mot gruppen på tusener av migranter fra Honduras som er på vei til USA, ifølge AFP-journalister på stedet.

I møte med sikkerhetsstyrkene trakk migrantene seg tilbake. Noen flyktet tilbake til fjellene, mens andre holdt seg i området. Mange mistet eiendelene sine, skriver NTB.

annonse

For å begrense spredningen av koronasmitte har Guatemalas sikkerhetsstyrker fått strenge ordre om å ikke la noen passere.

– Gruppen vil ikke slippe gjennom, sa Guillermo Diaz, sjef for migrasjonsmyndighetene i Guatemala.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474