Fotomontasje: Asle Toje: Heiko Junge / NTB / Rune Berglund Steen: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Rune Berglund Steen, som leder den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk senter advarer mot avskriving av kjønnsstudier og hvithets­studier.

Berglund Steen hevder at vi ubevisst ansetter folk vi tror ligner på oss selv, og at dette er «strukturell rasisme». Han finner det merkelig at det finness motvilje mot å bruke visse begreper for å snakke om rasisme.

Les også: Rune Berglund Steen: Kritikken av antirasister ved Kunsthøgskolen gir assosiasjoner til mørke, amerikanske krefter

annonse

– Jeg syns det er anti-intellektuelt og nesten antiakademisk. Vi vet jo at det er sånn. Hvorfor er det da en slik vilje til å vranglese og karikere et begrep som dette?, sier han i Khrono.

Rune Berglund Steen har jobbet i ARS i mange år, og har også yrkeserfaring fra Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

annonse

Han reagerer på Asle Tojes karikering av antirasister og deres begrepsbruk. Det å kalle dette for en «amerikansk eksportvare» mener han er skivebom. I hans øyne så er det nettopp det å kritisere antirasismen som er en amerikansk eksportvare .

– Toje føler på det som er nærmest han. At sånne som han ikke har nok makt og ytringsrom. Da burde det ikke være vanskelig for han å forstå hvordan det er å være en student med afrikansk bakgrunn.

Les også: Rune Berglund Steen med diktsamling om europeisk rasisme: Fascistiske demoner stikker det stygge hodet fram

Steen mener videre at virkeligheten er kompleks, og at vi må ta det innover oss i disse debattene. Han håper også at studenter ved Kunsthøgskolen i Oslo ikke lar seg skremme.

– Studenter må aldri være redde for å fremme krav eksempelvis om at universitet og høgskoler skal ha en viss antirasistisk beredskap.

Når skal leder av Antirasistisk senter Rune Berglund Steen vurdere sin stilling?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon