Illustrasjonsbilde. Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Barn som raner andre barn er et fenomen som blir stadig vanligere i Sverige, også utenfor storbyene.

Lørdag kveld rundt klokken åtte ble en tolv år gammel gutt ranet utenfor en matbutikk i Köping, et lite tettsted i Västmanlands län midt i Sverige. Fire personer skal ifølge anmelderen ha deltatt i ranet. 

Ifølge politiet ble gutten fratatt flere personlige eiendeler i ranet. Nøyaktig hva som ble stjålet er imidlertid uklart.

annonse

Les også: Sverige: Fire menn torturerte gutt med bormaskin i timesvis – dømmes til tilsyn og terapi

Holder tilbake opplysninger

Tre av ranerne ble funnet straks etter hendelsen på en parkeringsplass i nærheten, ifølge Magazin24. Eiendelene de tilegnet seg i ranet hadde de gjemt i en veske under en bil.

annonse

Politiet har holdt tilbake opplysninger om ranerne, men har oppgitt at de tre pågrepne alle er i 14-årsalderen.

– Det er bemerkelsesverdig med deres unge alder. Guttene er mindreårige, og ble kjørt hjem. Jeg vil ikke gå inn på nærmere detaljer på grunn av deres lave alder, sier Magnus Jansson Klaring, som er pressetalsperson for politiet, til Aftonbladet.

– Beklemmende

I september i fjor ble de dokumentert at 80 barn i alderen åtte til 14 år har begått alvorlige lovbrud i det svenske politidistriktet region syd.

– Det er beklemmede at så unge mennesker er ute sent på kvelden og finner på sånn djevelskap, kommenterte Stefan Sinteus, politimesteren i Malmö, til Sveriges Radio.

– Det er inngangslovbruddene for å så småningom selge narkotika for andres regning, eller helt enkelt oppbevare et våpen, bli transportør eller løpegutt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon