Påtroppende president Joe Biden vil vrake Keystone-rørledningen mellom Canada og USA. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
annonse
annonse

Påtroppende president Joe Bidens plan om å vrake Keystone-rørledningen vil ikke bli godt mottatt av Canada.

Rørledningen, som er svært viktig for Canada, ble først vraket av Barack Obama, før Donald Trump tok den inn i varmen igjen, skriver NTB.

Valgforskeren Tim Powers, mener dette kan gjøre forholdene de to landene imellom regelrett iskaldt.

annonse

– Det er ikke en god måte å starte et forhold på. Med tanke på at rørledningen er veldig viktig for den canadiske regjeringen, er det ikke til hjelp at den nye administrasjonen vil vrake den, sier han.

Biden har omtalt oljesandutvinningen som «veldig, veldig forurensende», og har varslet at han vil vrake rørledningen på sin første dag som president.

Politikk-professor Ryan Katz-Rosene fra Universitetet i Ottawa sier dette vil være et knallhardt slag mot Canadas statsminister Justin Trudeau, og den canadiske opposisjonslederen Erin O’Toole, mener det vil «ødelegge flere tusen canadiske familier».

annonse

Rørledningen til en verdi av 8 milliarder skal kunne frakte 830.000 fat olje om dagen fra Albertas oljesandutvinning til raffinerier i Texas.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon