- Resett - https://resett.no -

Johaug fronter sterk VM-tropp

Therese Johaug (32) blir Norges trumfkort nummer én når troppen til VM i Oberstdorf presenteres onsdag 3. februar.

Det skjer etter at verdenscuphelgen i Falun er over. Der står det sprint klassisk og 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet.

Norge har en kvote på 12 løpere for begge kjønn. I tillegg kommer løpere som kan stille som regjerende mestere. Skal løpere som er regjerende mestere gå flere distanser enn de er regjerende mestere på, må de være en del av troppen på 12 løpere.

annonse

Martin Johnsrud Sundby er regjerende mester på 15 kilometer fri teknikk og kan være nummer 13 for Norge, men da kan han ikke stille på andre distanser i mesterskapet.

– Vi reiser med så få deltakere som mulig, men vi trenger noen ekstra som følge av covid-19-situasjonen og karanteneregler, sier landslagssjef Espen Bjervig til NTB.

Han sier at det ikke er avgjort hvor mange Norge sender nedover til Tyskland.

annonse

– Det kan hende at vi fyller kvotene, men vi opererer med én til to hjemmereserver for begge kjønn. Dette er ikke avgjort ennå, sier Bjervig.

NTB har snakket med en rekke utøvere, ledere og såkalte eksperter i løpet av NM-dagene, og det hersker enighet om at Norges tropp kan inneholde i hvert fall følgende utøvere:

Menn:

Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Emil Iversen, Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen.

Martin Johnsrud Sundby er klar som regjerende mester på 15 kilometer fri teknikk. Norges øvrige regjerende mestere blir en del av troppen (Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla, Sjur Røthe, Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund).

Øvrige aktuelle: Sindre Bjørnestad Skar, Martin Løwstrøm Nyenget, Sivert Wiig.

Kvinner:

Therese Johaug, Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Anne Kjersti Kalvå, Ragnhild Haga.

Øvrige aktuelle:

Mathilde Myhrvold, Kathrine Harsem.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse