Katie Couric. Foto: Matt Baron/REX/NTB
annonse
annonse

Journaliser og kommentatorer tar i økende grad til orde for å «deprogrammere», utstenge og «regelrett true høyreorienterte stemmer» etter opptøyene ved Capitol Hill i forrige uke, skriver Fox News.

– Spørsmålet er hvordan vi skal nesten deprogrammere disse menneskene som har blitt del av kulten rundt Trump, sa tidligere CBS-anker Katie Couric da hun var på Bill Maher show.

I forrige uke var uttalte Washington Post-kommentator Eugene Robinson noe av det samme.

annonse

– Det er millioner av amerikanere, nesten alle hvite, nesten alle republikanere, som på en måte må bli deprogrammert, sa Robinson om kalte de medlemmer av en «Trumpist kult»

Magasinet Forbes publiserte en artikkel forrige uke av Randall Lane som advarte firmaer mot å ansette noen som hadde jobbet i kommunikasjonsavdelingen i Det hvite hus.

annonse

Donald Trump har blitt utstengt fra Twitter, Facebook, YouTube og diverse andre sosiale medier. Alternativet Parler har blitt tatt ned fra hele internett etter samtidige angrep fra Google, Apple og Amazon.

Facebooks tidligere sikkerhetssjef Alex Stamos sa på CNN at store kabelleverandører som Verizon og AT&T burde utestenge høyreorienterte kanaler som One America News Network (OANN) og Newsmax for å kvitte seg med desinformasjon.

Andre har brukt uttrykk som «debaathifisering» om det som bør skje, en referanse til den amerikanske politikken i Irak etter at Saddam Hussein og hans Baath-parti ble styrtet.

The Lincoln Project har en kampanje gående hvor de henger ut selskaper som har forretninger med Trump.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon