Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Natalie Behring
annonse
annonse

En 33 år gammel krigsveteran skal ha planlagt å drepe Trump-supportere i forbindelse med innsettelsen av Joe Biden.

Daniel Alan Baker fra Florida står nå overfor en føderal tiltale som involverer trusler om kidnapping og skading av andre.

– Hvis du ikke er villig til å dø når du kjemper mot fienden, bør du bli værende i sengen og leve, het det i en av truslene som ble lagt ut på Internett, skriver Daily Beast.

annonse

Ønsket å rekruttere andre

Baker skal ha ha vært sint på Trump-supportere som stormet Kongressen 6. januar.

Påtalemyndigheten mener at Baker, som har tilknytning til en militsgruppe i Syria, planla et voldelig angrep på Trump-supportere under en planlagt demonstrasjon i delstaten Florida søndag, og i dagene frem til innsettelsen av Joe Biden.

annonse

New York Post skriver at FBI ble tipset i oktober at Baker truet med vold og prøvde å «rekruttere og trene» andre via sosiale medier. I siktelsen heter det at Baker kom med flere voldelige trusler mot hvite supremacister, fascister, medborgere med motstridende politiske synspunkter. 33-åringen hadde også ønske om å drepe amerikanske militæroffiserer.

Ifølge påtalemyndigheten skal Baker ha prøvd å få med seg folk via sosiale medier for å konfrontere Trump-supportere som demonstrerte søndag. Planen var å omringe Trump-supportere og holde dem som gisler ved bruk av skytevåpen, skriver New York Post.

Antifa og Black Lives Matter

Baker skal ha lagt ut truslene på YouTube og laget flyers der det blant annet stod at «væpnede rasister plantet sørstatsflagget i hovedstaden».

«ALLE I FLORIDA MÅ REISE SEG! Vi må omringe terroristene som angrep Kongressen. OMRING DEM OG HOLD DEM INNESPERRET», het det i trusselen.

Ifølge Fox News skal Baker ha deltatt i flere voldelige opptøyer i fjor, i regi av den venstrerekstreme, voldelige gruppen Antifa. Han skal ha lagt ut videoer på YouTube der han viser frem våpen med diverse Antifa-flagg i bakgrunnen. Han skal også ha deltatt i Black Lives Matter-demonstrasjoner.

Fredelige demonstrasjoner

annonse

FBI har tidligere uttalt at de fryktet voldelig sammenstøt i samtlige 50 stater i helgen i forbindelse med demonstrasjoner, men demonstrasjonene har så langt vært fredelige.

De fleste demonstrasjonene var ledet av gruppen Boogaloo, en bevegelse som blir beskrevet på Wikipedia som «ytre høyre». Men gruppen har medlemmer som er både Pride-entusiaster og Black Lives Matter-aktivister.

Boogaloo-bevegelsen har gitt utrykk for at de forakter og hater Donald Trump. De har også truet med borgerkrig om myndighetene tar fra de retten til å bære våpen.

I en video fra demonstrasjonen i Michigan lagt ut på Twitter uttalte gruppen at «de kom i fred og at de ikke ønsket bråk», men at det kom til å bli konsekvenser om myndighetene «fortsetter å undertrykke det amerikanske folket».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon