President Donald Trump ved bysten av Winston Churchill sammen med Theresa May i 2017. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB
annonse
annonse

Det er ikke bare ute på gatene at statuer blir fjernet og fortiden er gjort til en krig i nåtiden. Slaget står også inne i Det hvite hus.

Joe Biden endret dekoren i Det ovale kontor da han tok over tirsdag. En byste av Winston Churchill ble fjerne sammen med et maleri av tidligere president Andrew Jackson (1829-37), en demokrat mange mente var en populist.

Istedet satte han opp en byste av Robert F. Kennedy, fagforeningsleder Cesar Chavez, den svarte borgerrettighetsforkjemperen Rosa Parks og Eleanor Roosevelt, skriver Breitbart.

annonse

Det er ikke første gang bysten av Churchill er på flyttefot i Det ovale kontor. Barack Obama fjernet den da han tok over i 2009, men Trump satte bysten opp igjen. Nå er den altså fjernet på nytt. Trump beholdt bysten av Martin Luther King Jr. som Obama satte opp, og den har Biden latt stå.

Biden fjernet bildet av Andrew Jackson og erstattet det med ett av Franklin D. Roosevelt. Biden skal også ha tatt bort flaggene Trump satte opp av de ulike forsvarsgrenene i USA.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon