Donald Trump. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Dagsavisens politiske redaktør Lars West Johnsen finner ingen positive sider ved Donald Trumps politikk.

– USA skulle igjen bli en vinner, sa Trump. Fakta, statistikk og fornuft fortalte en helt annen historie, om et sterkt USA med høy vekst, lav arbeidsledighet og mindre kriminalitet enn på mange tiår. Sykemeldingen var en konstruksjon. Likevel lovet Trump store doser medisin, skriver han i Dagsavisen.

Les også: Dagsavisen: – USA er blitt en bananrepublikk

annonse

Lars West Johnsen mener at Trumps fire år med hatprat, løgner og hysterisk ordbruk, har satt et stabilt USA i vansker. Oppgaven for påtroppende president Joe Biden nå er at ord har stor makt, skriver han, og sier at de bør derfor brukes forsiktig nå som stemninga i USA er så opprørt.

Han ser også en redning i Joe Biden, som vil inn i Parisavtalen igjen og redde verden ra klimakatastrofen. Han vil åpne døra for Iran, og må unngå Trumps mange andre utenrikspolitiske snubletråder.

– Klarer Biden å dempe trykket i USA og starte jobben med å bygge en ny og rettferdig sosial plattform, vil han kunne bli en historisk og virkelig stor president, avslutter Dagsavisens politiske redaktør.

Dagsavisen om Trump: Den oransje fare

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon