Fotomontasje: Berit Roald / NTB / Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

I Utdanningsetaten har minst ti personer sagt opp de siste månedene. Dette kommer på toppen av lønnsfest og direktøransettelser.

De som har sagt opp drev med pedagogisk kompetanseutvikling. Nå må Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) møte til høring. Thorkildsen ønsker ikke å kommentere oppsigelsene.

Politikerne i bystyret i Oslo vil komme til bunns i hva som har skjedd.

annonse

– Dette er resultatet av byrådets reform av Oslo-skolen. Oslo-skolens suksessfaktorer blir ødelagt bit for bit. Først sluttet ansatte i Læringsmiljøteamet i protest, og nå skjer det med en annen viktig gruppe. Deretter kutter byrådet kraftig i skolebudsjettene. Rektorer og lærere har sagt ifra om sine bekymringer i to år, men ingenting skjer, sier Mehmet Kaan Inan i Høyre til Dagbladet, og legger til:

– Oslo-skolen mister viktige ansatte som har stått bak Norges beste skole. Nå ødelegges Osloskolen bit for bit.

Hallstein Bjercke fra Venstre er også kritisk.

annonse

– Dette er krise for Oslo-skolen. Det kan nesten virke som Marte Gerhardsen har vært mer opptatt av lønn til sine direktører enn av å beholde sine medarbeidere. For andre gang på under et halvt år får vi vite at Utdanningsetaten mister kritisk kompetanse. Ledelsen har åpenbart ikke kontroll og jeg frykter at dette får alvorlige konsekvenser for kvaliteten på opplæringen våre elever får, sier han, og tilføyer:

– I høringa bør direktøren og byråden stille med svært gode svar. Mitt klare krav til dem begge er at uroen rundt Oslo-skolen må opphøre nå, sier Bjercke.

Oslo bystyre har satt av fem timer til å forhøre Inga Marte Thorkildsen og Marte Gerhardsen. Listen er lang: oppsigelser, lønnsfest og direktøransettelser samt bruk av konsulenter, hodejegere og amerikansk ledercoaching.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon