Magne Lerø i Dagens Perspektiv Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Det er ikke hverdagskost. Vårt Land sa de skulle anmelde boken Knefall av Helge Lurås, og de utpekte også en anmelder som fikk boken tilsendt. Men så langt helt tyst.

Nå har imidlertid redaktør Magne Lerø i Dagens Perspektiv omtalt Knefall og attpåtil skrevet at «Det er en rekke berettigede krav og anliggender» som er kjørt fram i boken.

– Det skal han ha, Helge Lurås, redaktør i Resett, han gjemmer ikke unna meningene sine, skriver Lerø som mener boken beveger seg med «syvmilssteg gjennom Vestens idehistorie og politiske utvikling de siste femti årene.»

annonse

Lerø skriver at Lurås i sin tid «var en tid en mye benyttet kommentator i NRK og i andre medier. Nå er han plassert i den båsen de som styrer de toneangivende mediene ikke lytter til.»

Les også: Mener høyresiden mer og mer ligner på venstresiden

– Han er redaktør i Resett, og de vil verken Norsk Redaktørforening eller Mediebedriftenes Landsforening ha noe med å gjøre. Begrunnelsen de gir er syltynn, skriver Lerø som selv er medlem begge steder.

annonse

Han skriver videre at «taleføre krefter på venstresiden mener Lurås skal holdes unna offentligheten. Derfor fikk Fredrik Solvang et kjør uten like på Twitter for at NRK slapp Lurås til. Det endte med at Solvang deaktiverte twitter-kontoen sin.»

– I boken og på kommentarplass tar Lurås standpunkt og utfordrer samfunnets meningselite. Han mener de er opphengt i en type politisk korrekthet som gjør en blind for vesentlige utviklingstrekk i samfunnet. Han angriper naiviteten som ligger bak hyllesten til det multikulturelle samfunn der «det norske» skal nedvurderes eller gjemmes unna, skriver Lerø i sin omtale av Knefall: Hvordan kristen skyldfølelse og venstresidens offermentalitet ødelegger Vesten.

Magne Lerøs omtale kan leses her.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse