Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Fredrik Mellem er generalsekretær i Europabevegelsen og mener at «Trumpismen» ikke kom med Trump. Han sier at nasjonalisme, faktaresistens, vitenskaps- og virkelighetsfornektelse har eksistert lenge.

– Vi som jobber med informasjons- og opplysningsarbeid om Europa og europeisk politikk er kanskje dem som mest systematisk møter trumpistiske forestillinger her i Norge, skriver Mellem i Dagsavisen.

Les også: Mímir Kristjánsson: Med venner som APs Fredrik Mellem trenger venstresida ingen fiender

annonse

Han skriver at for trumpister så er sannheten det som behager dem og dersom fakta ikke passer med virkeligheten kan man gjerne slå i bordet med «alternative fakta».

– Trumpismen er ikke som andre ideologier, med klare samfunnsmål og definerte politiske virkemidler.

Han sier at Senterpartiet er et helt særnorsk fenomen.

annonse

– Senterpartiet er det eneste norske partiet som ikke ville hatt noen sjanse til å finne likesinnede partifeller i Europaparlamentet, skriver han, og legger til:

– Senterpartiets primære utenrikspolitiske virke synes å være å vanne og gjødsle trumpistiske forestillinger om internasjonalt samarbeid generelt, og om EU-samarbeidet helt spesielt. At Senterpartiet er hovedkilde til særnorske og trumpistiske virkelighetsoppfatninger om det europeiske samarbeidet kan det neppe være tvil om.

Mellem sier at i Norge hersker flere ulike parallelle virkelighetsoppfatninger rundt EU og europeisk politikk som er helt enestående for Norge, og som helt klart er i strid med den faktiske virkeligheten.

– Europabevegelsen må vi på daglig basis utestenge folk på sosiale medier, skriver han, og tilføyer:

– Det er helt dagligdags at vi blir omtalt som landssvikere.

Når EU-stjernene lyser i øynene blir virkeligheten uklar

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon