- Resett - https://resett.no -

Mellem i Europabevegelsen: – Senterpartiet er hovedkilde til særnorske og trumpistiske virkelighetsoppfatninger

Fredrik Mellem er generalsekretær i Europabevegelsen og mener at «Trumpismen» ikke kom med Trump. Han sier at nasjonalisme, faktaresistens, vitenskaps- og virkelighetsfornektelse har eksistert lenge.

– Vi som jobber med informasjons- og opplysningsarbeid om Europa og europeisk politikk er kanskje dem som mest systematisk møter trumpistiske forestillinger her i Norge, skriver Mellem i Dagsavisen [1].

Les også: Mímir Kristjánsson: Med venner som APs Fredrik Mellem trenger venstresida ingen fiender [2]

annonse

Han skriver at for trumpister så er sannheten det som behager dem og dersom fakta ikke passer med virkeligheten kan man gjerne slå i bordet med «alternative fakta».

– Trumpismen er ikke som andre ideologier, med klare samfunnsmål og definerte politiske virkemidler.

Han sier at Senterpartiet er et helt særnorsk fenomen.

annonse

– Senterpartiet er det eneste norske partiet som ikke ville hatt noen sjanse til å finne likesinnede partifeller i Europaparlamentet, skriver han, og legger til:

– Senterpartiets primære utenrikspolitiske virke synes å være å vanne og gjødsle trumpistiske forestillinger om internasjonalt samarbeid generelt, og om EU-samarbeidet helt spesielt. At Senterpartiet er hovedkilde til særnorske og trumpistiske virkelighetsoppfatninger om det europeiske samarbeidet kan det neppe være tvil om.

Mellem sier at i Norge hersker flere ulike parallelle virkelighetsoppfatninger rundt EU og europeisk politikk som er helt enestående for Norge, og som helt klart er i strid med den faktiske virkeligheten.

– Europabevegelsen må vi på daglig basis utestenge folk på sosiale medier, skriver han, og tilføyer:

– Det er helt dagligdags at vi blir omtalt som landssvikere.

Når EU-stjernene lyser i øynene blir virkeligheten uklar [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse