Fotomontasje: Berit Roald / NTB / Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Det mente Skolelederforbundet under torsdagens høring om saken. De kom med en kraftig kritikk av omorganisering i Oslo

Skolelederforbundet organiserer et flertall av rektorene, de sier at rektorene har endt i en limbo, skriver Aftenposten.

– Omorganiseringen har satt skoleeier mer eller mindre ute av funksjon i halvannet år. Vår bekymring er at skoleier ikke følger opp sine lovbestemte plikter, sa Trond Nilsen i Skolelederforbundet, under Oslo bystyres høring.

annonse

Tiden for omorganisering var moden, mener Aina Skjefstad Andersen i Utdanningsforbundet, som organiserer mange lærere.

– Målsettingen om en mindre toppstyrt organisasjon og større handlingsrom, for å styrke det enkelte profesjonsfellesskap på skolene, er riktig, sa hun.

Men hun uttalte at rektorene har vært for løst tilkoblet prosessene.

annonse

Leder av Utdanningsetaten Marte Gerhardsen sier at det var problemer med arbeidsmiljøet som en delforklaring for omorganiseringen.

Ifølge Dagbladet var det også uenighet mellom Gerhardsen og Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap, om hvem som initierte prosessen med omorganisering.

Gerhardsen påsto at hun fikk beskjed under et av jobbintervjuene om at prosessen var nødvendig, mens Thorkildsen hevder at prosessen var Gerhardsens idé.

Nye oppsigelser i Oslo-skolen: – Dette er krise

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon