- Resett - https://resett.no -

Sverige stenger grensen til Norge

Statsminister Erna Solberg under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Jil Yngland / NTB

– Det er en unødvendig reise i denne smittesituasjonen. 

Statsminister Erna Solberg (H) sier ifølge NTB at man ikke får reise ut av Oslo-regionen for å dra på hytta til andre kommuner.

– Det er en unødvendig reise i denne smittesituasjonen, sa Erna Solberg til NRK, da hun møtte pressen lørdag morgen.

annonse

Flere av hennes egne statsråder dro på hytta i helgen, i likhet med mange andre nordmenn. Dette var før de nye strenge tiltakene ble presentert lørdag morgen.

Samtidig migrerer folk i Osloregionen til kommuner med åpne Vinmonopol, etter at regjeringen kunngjorde at disse stenegs ned.

Et øyenvitne beskriver overfor Resett en 150 meter lang polkø utenfor Vinmonopolet på Bekkestua i Bærum lørdag i 1030-tiden.  Det samme melder flere andre medier.

annonse

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen varsler overfor NTB  at det vil bli innført søringkarantene om ikke færre reiser fra sør til nord. Nå ber han regjeringen vurdere utreiseforbud.

Varsler

Etter at det ble innført strenge tiltak i Oslo-regionen lørdag på grunn av det ukontrollerte utbruddet av mutert smitte i Nordre Follo, ber Tromsø kommune alle som kommer fra Oslo om å teste seg så raskt som mulig, uavhengig av symptomer.

– Vi regner med at antallet til Tromsø daglig kommer til å gå kraftig ned etter at regjeringen innførte tiltak. Hvis ikke det gjøres, vil vi vurdere det dere kaller søringkarantene, sier Ap-ordfører Gunnar Wilhelmsen til NTB.

Nedstengning i Moss

Moss kommune innfører hjemmeundervisning i skolene og stenger barnehagene fra mandag til onsdag. Dette gjøres for å gi skolene tid til å forberede seg på rødt nivå, skriver NTB.

annonse

Moss er en av nabokommunene til Nordre Follo, hvor det er igangsatt full nedstengning etter påvisning av en mutert variant av coronaviruset.

Svenskegrensen stenges

Sveriges regjering opplyser lørdag kveld at grensen til Norge snart vil stenges. Grunnen er det nye mutantviruset som er påvist i Oslo-regionen.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474