Vindmølleparken på Smøla. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX .
annonse
annonse

Viste du at hele 108 havørner og tre kongeørner til nå drept av vindturbinene på Smøla? Og da har jeg ikke sagt et eneste ord om de antatte store mørketall som finnes.

Demokratene har alltid vært sterke motstandere av vindturbiner/vindmøller som beviselig ødelegger vår siste villmark og kysten. De reduserer også arealet av inngrepsfrie naturområder, ødelegger verneverdig natur, utrydder fugle- og dyrearter, truer norsk reiselivsnæring, fører til utslipp av klimagasser og representerer dårlig samfunnsøkonomi.

Les også: Demokratene vil samarbeide med alle gode krefter som vil sette Norge først

annonse

Et lite påaktet poeng vedrørende vindturbiner/vindmøllene er det som kalles «grønne sertifikater». På Wikipedia står det: «Grønne sertifikater er en støtteordning for utbygging av fornybar energi. I Norge trådte ordningen i kraft fra 1. januar 2012 da Elsertifikatloven begynte å gjelde, og den varer foreløpig til og med 2021.

Ordningen pålegger strømleverandører å kjøpe elsertifikater. Disse sertifikatene utstedes av Norges vassdrags- og energidirektorat som i sin tur gir dem til selskap som har rettskraftige konsesjoner på å bygge fornybar energi. Strømleverandørene finansierer kjøp av disse sertifikatene ved å legge på strømregningene. Således blir strømmen – helt unødvendig – dyrere for alle norske husholdninger.

Vindturbinene/vindmøllene skjemmer ikke bare naturen og tømmer nordmenns lommebøker. Bygging av vindturbiner innebærer at strømmen til norske forbrukerne blir dyrere samtidig som vi ødelegger fauna og norsk natur. Denne galskapen må stoppes – nok er nok!

Demokratene vil ha utvising og strengere straffer mot arbeidskriminalitet

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon