Helge Lurås er ansvarlig redaktør i Resett. Foto: NTB Scanpix
Helge Lurås, redaktør. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere medier har publisert innlegg med sterke påstander om Resetts ansvarlige redaktør Helge Lurås. 

I et innlegg på utrop.no bruker den tidligere redaktøren Dag Herbjørnsrud Benjamin-drapet mot Resett. Drapet på den adopterte gutten i 2001 ble begått av nynazister.

Han kaller Lurås for  «bloggføreren», åpenbart for å stemple ham som en ny Der Führer.

annonse

Herbjørnsrud skriver blant annet følgende:

«Når jeg står og ser inn i de livaktige øynene til Benjamin, kommer jeg med ett til å huske hva hans nære venn Victor Lopez (1985–2001) uttalte i minnetalen til Benjamin i januar 2001:

«Jeg vet at han ser oss nå.»

annonse

Men hva er det Benjamin ser nå, i 2021? Jo, de tankefulle øynene hans ser for eksempel at statsfinansierte NRK inviterer den høyreradikale bloggen Resett til direktesending på «Debatten». Og han ser at bloggføreren settes opp mot en Rødt-politiker, som om Resett er folkevalgt, og at NRK etterpå legger ut den ekstreme deltagelsen som humor og underholdning.

Invitert i offentligheten

På Adresseavisens debattside «Midtnorsk debatt» blir Lurås brennemerket som tilhørende kategorien «konspirasjonsteoretikere».

«Siden 2011 har vi invitert konspirasjonsteoretikere inn i offentligheten som aldri før. For eksempel da Resett-redaktør Helge Lurås fikk delta i Debatten på NRK 7. januar, og uimotsagt kunne påstå at venstreradikale aktivister hadde deltatt i stormingen av Kongressen. «Slipp solen inn og la trollet sprekke,» har vi messet. Resultatet har vært at løgnene og konspirasjonene har bredt om seg jo mer plass vi har gitt dem i offentligheten. Selv den absurde QAnon-bevegelsen, som hevder at ledende politikere, pressefolk og kjendiser driver en satanistisk pedofilisekt, har flere tusen norske følgere på Facebook, og vinner stadig mer terreng.», skriver fredagsspaltist Daniel Johansen.

22. juli-kobling

I et innlegg i GD om drapet på Benjamin Hermansen i 2001 og terrorangrepet på regjeringskvartale og unge AUF-ere i 2011, kobles også Resetts redaktør inn av Sigrid Døving Bjerke, Lillehammer, leder av AUF i Innlandet.

annonse

«Å mene at en høyreradikal ytring må ses i sammenheng med det høyreradikale og det høyreekstreme tankegodset vi har i samfunnet, anses fort som udemokratisk og som manglende forståelse på ytringsfriheten. Selv om det er forskning som viser at eksponering for radikale ytringer kan føre til ytterligere fordommer og hat, gjennom desensibilisering. Det gjør at jeg for eksempel ikke synes SIAN eller Resett burde blitt invitert til Debatten på tv2. Det må være mulig å vurdere en ytrings rett på kringkasting i sammenheng med et farlig tankegods som lever i samfunnet. Om det så er bak fasaden.»

NRK svarer lesere: – Det er ingen som lider under fraværet av Lurås’ kronikk

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon