Venstres leder Trine Skei Grande snakker med pressen etter møte med statsministeren på SMK. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Avgått Venstre-leder Trine Skei Grande har nominert såkalte faktasjekkere i The International Fact-Checking Network til Nobels fredspris. Norske Faktisk.no er en del av nettverket.

Det var NRK som «sprang» nyheten på torsdag. Den ble gjengitt av NTB og en rekke medier. Ingen klarte å avdekke ironien i det hele.

I 2018 avslørte Resett at Trine Skei Grande hadde hatt sex med en beruset 17-åring i bryllupet til Ola Borten Moe. Gutten ble traumatisert av opplevelsen. Grande var meget aktiv og dro med seg 17-åringen ut i en åker. Tidligere på kvelden hadd hun grepet fatt i kjønnsorganene til flere menn.

annonse

Skei Grande gjorde alt hun kunne for å unngå at flere medier enn Resett skrev om det. Hun fortalte også direkte løgnaktige historier om at det var 17-åringene som hadde kastet seg over henne. Da alt ble avslørt og gutten selv sto frem i VG og i Resett og fortalte alt, var Skei Grandes strategi å nekte å svare mediene: «Ingen kommentar» ble hennes respons.

Les også: Varsleren fra «kornåkerbryllupet» til Grande: – Toillprat!

Det er forståelig at Skei Grande vil tie saken ihjel, og at hun i desperasjon for å redde sitt eget skinn også direkte løy om hva som hadde skjedd. Slikt er menneskelig, om enn en beklagelig egenskap mange mennesker har.

annonse

Men at NRK når de intervjuer Skei Grande om nominasjonen av nettopp faktasjekkere til Nobels fredspris ikke får med seg hykleriet, paradokset og ironien i at nettopp hun, som har gjort det hun kan for å begrave fakta, er den som nominerer faktasjekkere til Nobels fredspris, er direkte pinlig og avslørende for norsk presse.

Dette er det NRK lot Skei Grande si:

– Vi lever i en tid der falske nyheter sprer seg fortere enn noen gang, og der vi demoniserer hverandres meninger sterkere og sterkere. Det at noen kjemper for sannhet, kjemper for fakta og kjemper for å ta ned falske nyheter, det mener jeg er fredsskapende, sier Grande til NRK.

Grande prøvde lenge å påstå at Resett for med løgn om det som skjedde i bryllupet. Det viste seg imidlertid at det var Grande selv og ikke Resett som for med løgn. Ikke ved en eneste anledning gikk Faktisk.no inn for å sjekke om det Resett skrev var sant eller ikke.

Og nå er de altså nominert til fredsprisen av Grande selv. Og ingen konfronterer Grande med selvmotsigelsen i det hele. Nettopp slike unnlatelser er Norge, norske medier og de angivelige vaktbikkjene i et nøtteskall.

De som vil lese om faktaene i saken Grande selv spredde løgn om, kan lese dette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon