Resett-redaktør Helge Lurås. Foto: NTB Scanpix
Resett-redaktør Helge Lurås på standen til Ytringsfrihetsforbundet under Arendalsuka sommeren 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I en kommentar i egen avis antyder Dagsavisens kulturjournalist Geir Rakvaag at Resetts redaktør farer med løgn. 
«Årets største medierabalder har handlet om Fredrik Solvangs «Debatten», der NRK enda en gang tok Resetts redaktør Helge Lurås inn i varmen for å gi ytre høyre en stemme. Kunne man tenke seg en VAR-situasjon i studio, der man rett og slett avbryter Lurås mens
faktisk.no sjekker fakta, lar seerne sitte og vente spent, og så kommer tilbake med dommen? Kanskje med et forsmedelig resultat for debattanten som må i gapestokken, men det øker underholdningsverdien.

Lurås i en gapestokk, hva gir dere meg?», skriver Rakvaag.

Også journalist og spaltist Jakob Semb Aasmundsen anklager i Tønsbergs blad Resett og andre alternative medier for å spre løgner og konspirasjonsteorier.

annonse

«På sosiale medier deles artikler fra alternative nettsteder som document.no, Resett og Steigan eller andre blogger fra utlandet. Konspirasjonene får særlig stor oppslutning i høyrevridde Facebook-grupper, for eksempel «Vi som har fått nok av diktaturet på Stortinget», «Nei til EØS og Schengen. Ja til norsk suverenitet» og «Stop Lockdown: Full gjenåpning av Norge – NÅ».»

Resett-redaktør Helge Lurås stemples som høyreekstrem, konspirasjonsteoretiker og kobles til 22. juli

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon