Frp-nestleder Sylvi Listhaug mener regjeringen burde ha lyttet til Fremskrittspartiets krav om bedre grensekontroll. Foto: NTB Scanpix
Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Anklager regjeringen for dårlig kontroll ved grensene. 

– Det muterte viruset har ikke oppstått i Nordre Follo, det er importert. Fremskrittspartiet har i lang tid advart mot økende importsmitte, sier nestleder Sylvi Listhaug i Frp til NTB.

– Det er åpenbart at regjeringen har hatt for dårlig kontroll ved grensene. Norge var for eksempel blant de siste landene i Europa som stoppet fly fra Storbritannia da virusvarianten ble oppdaget. Tilbakemeldingen fra ansatte på Gardermoen er at det heller ikke de første ukene i det nye året var kontroll på hvorvidt folk som kom testet seg, sier Listhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Hun og Frp krever nå bedre testkapasitet på grensene, oppskalering av analysekapasitet, bedre kontroll av at folk faktisk overholder karantene, midlertidige skjerpelser i innreisebestemmelser og forsterkinger av krisepakker til næringslivet og ansatte.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon