Geir Ugland Jacobsen er tidligere Oslo FrP-leder og nå nyvalgt leder i Demokratene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ny fylkesleder for Demokratene i Oslo, Geir Ugland Jacobsen. Etter at han gikk over fra Frp til Demokratene, følger nå ett av de nasjonalkonservative småpartiene etter. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse

Selvstendighetspartiet meddeler i en pressemelding at de legger ned og går inn i Demokratene for å «forene krefter».

Demokratene vil i de nærmeste ukene ta initiativ til samordning med flere partier, opplyses det.

«Ledelsen i begge partier ser det som svært viktig at den nasjonalkonservative siden i norsk politikk nå innretter seg pragmatisk, for å sikre en sterk representasjon på Stortinget fra høsten av. Mange småpartier, med samme mål og politikk, virker forvirrende på velgerne», heter det i pressemeldingen.

annonse

«Selvstendighetspartiet vil derfor gå inn i Demokratene ved at aktiviteten i SHP legges ned i løpet av kommende uke etter avgjørelse i et samlet sentralstyre i SHP, som formaliseres i landsmøte i februar. Alle partiets medlemmer og støttespillere oppfordres til å melde seg inn i Demokratene for å påvirke videre politikk og støtte. Målet er å gi velgerne et ryddig og omforent nasjonalkonservativt alternativ med politikere på listene som er kompetente til å styre Norge til folkets og nasjonens beste.»

– Vi ønsker alle gode tillitsvalgte og medlemmer i SHP velkommen. Sammen lager vi et sårt tiltrengt alternativ for norske velgere, i et revitalisert og landsdekkende Demokratene, sier fylkesleder i Oslo og talsmann for Demokratene Geir Ugland Jacobsen.

Demokratene opplyser at denne felles beslutningen er et resultat av «noen ukers konstruktive samtaler».

annonse

Les også: Kan et «nytt» parti lykkes? (+)

Talsmann for Selvstendighetspartiet Reinert Skadsem sier at tillitsvalgte fra hans parti «ser frem til å delta i den videre oppbyggingen av Demokratene til et solid og landsdekkende stortingsparti.»

– Vi har alle samme mål, og er hjertens enige i de aller fleste saker, sier Skadsem.

Han regner med at et stort flertall av medlemmene i Selvstendighetspartiet vil melde seg inn i Demokratene.

– Mange norske velgere har lenge savnet et nasjonalkonservativt parti med stortingspotensiale. Nå kommer det, avslutter Skadsem.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse