Geir Ugland Jacobsen er tidligere Oslo FrP-leder og nå nyvalgt leder i Demokratene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ny fylkesleder for Demokratene i Oslo, Geir Ugland Jacobsen. Etter at han gikk over fra Frp til Demokratene, følger nå ett av de nasjonalkonservative småpartiene etter. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Selvstendighetspartiet meddeler i en pressemelding at de legger ned og går inn i Demokratene for å «forene krefter».

Demokratene vil i de nærmeste ukene ta initiativ til samordning med flere partier, opplyses det.

«Ledelsen i begge partier ser det som svært viktig at den nasjonalkonservative siden i norsk politikk nå innretter seg pragmatisk, for å sikre en sterk representasjon på Stortinget fra høsten av. Mange småpartier, med samme mål og politikk, virker forvirrende på velgerne», heter det i pressemeldingen.

annonse

«Selvstendighetspartiet vil derfor gå inn i Demokratene ved at aktiviteten i SHP legges ned i løpet av kommende uke etter avgjørelse i et samlet sentralstyre i SHP, som formaliseres i landsmøte i februar. Alle partiets medlemmer og støttespillere oppfordres til å melde seg inn i Demokratene for å påvirke videre politikk og støtte. Målet er å gi velgerne et ryddig og omforent nasjonalkonservativt alternativ med politikere på listene som er kompetente til å styre Norge til folkets og nasjonens beste.»

– Vi ønsker alle gode tillitsvalgte og medlemmer i SHP velkommen. Sammen lager vi et sårt tiltrengt alternativ for norske velgere, i et revitalisert og landsdekkende Demokratene, sier fylkesleder i Oslo og talsmann for Demokratene Geir Ugland Jacobsen.

Demokratene opplyser at denne felles beslutningen er et resultat av «noen ukers konstruktive samtaler».

annonse

Les også: Kan et «nytt» parti lykkes? (+)

Talsmann for Selvstendighetspartiet Reinert Skadsem sier at tillitsvalgte fra hans parti «ser frem til å delta i den videre oppbyggingen av Demokratene til et solid og landsdekkende stortingsparti.»

– Vi har alle samme mål, og er hjertens enige i de aller fleste saker, sier Skadsem.

Han regner med at et stort flertall av medlemmene i Selvstendighetspartiet vil melde seg inn i Demokratene.

– Mange norske velgere har lenge savnet et nasjonalkonservativt parti med stortingspotensiale. Nå kommer det, avslutter Skadsem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon