Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Åtte av ti flypassasjerer er borte fra Avinors flyplasser, viser statistikk for juni. Her fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

På sosiale medier reagerer mange på at landet stenges ned, mens grensene fortsatt er åpne. 

I helgen har regjeringen fått hard kritikk fra både Frp-nestleder Sylvi Listhaug og Oslo-byrådsleder Raymond Johansen, som begge påpeker at det er full lockdown i Osloområdet, mens grensene fortsatt er åpne.

– Hele Norge stenges ned, samtidig som grensene er helt åpne. Kontroll ved flyplasser overlates til små fattige kommuner uten ressurser, og næringsinteresser får gjennom krav om inntak av arbeidskraft, skriver en Resett-leser.

annonse

– Hvorfor er ikke grensene stengt?? Hele håndteringen til Stortinget, er som en dårlig vits, skriver en annen.

En annen reagerer på at det bare denne helgen lander en rekke fly fra europeiske land på Gardermoen.

– Mens jeg kan ikke gå på den lokale restauranten, og spise mat, å ta meg en øl, skriver mannen.

annonse

– Hårreisende!

Også på Facebook er det flere som reagerer.

– Hårreisende!!! skriver en kvinne på Facebook.

– Rett meg om jeg tar feil, men virker litt som en slags avledningsmanøver der man legger «skylden» på Folloområdet, mens den egentlige grunnen er selve import-smitten som politikere vil flytte fokuset bort fra, skriver en mann.

Andre påpeker imidlertid det de mener er dobbeltmoral fra Frp, som fikk flertall med venstresiden for å oppheve skjenkestoppen kort tid før villsmitten i Nordre Follo ble oppdaget.

– Å få øl og vin til maten ses på som viktigere enn å få folket levende gjennom denne pandemien og de er med på å gjøre alt verre sammen med AP, SP, SV og Rødt, skriver en mann på Facebook.

– Alt burde vært åpnet

Andre er skeptiske til hele nedstengingen av samfunnet.

– Alt burde vært åpnet for lenge siden. La oss leve normalt som før. Det er skremselsepropaganda alt dette. Dere må våkne folkens. Statlige media sier ikke alt her i Norge. Jeg kan ikke skjønne at dere tror på alt dette. Globalisering, globalisering og globalisering desverre.

Frp-Sylvi: – Det muterte viruset har ikke oppstått i Nordre Follo, det er importert

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon