Store deler av Oslo-regionen er nedstengt etter smitteutbruddet i Nordre Follo. Det muterte coronaviruset som først ble påvist i Storbritannia, kan ha spredt seg i flere uker. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Ordførere i hovedstadsområdet krever at deres kommuner prioriteres foran kommuner med lav coronasmitte i vaksinekøen.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har over tid bedt om at regjeringen prioriterer områder med høyt smittetrykk i vaksinekøen, deriblant selve hovedstaden. Denne diskusjonen har blusset ytterligere opp etter at det i helgen ble innført strengere tiltak i Oslo-regionen for å hindre spredning av virusmutasjonen.

– Vi i Lillestrøm og andre kommuner i Oslo-regionen har levd lenge med strenge smitteverntiltak. Nylig ble tiltakene skjerpet igjen. Nå opplever vi en slitasje. Mange opplever det å være menneske oppe i dette som slitsomt i dette området, sier Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) til VG.

annonse

– Derfor hadde det vært på sin plass at kommunene i Oslo-regionen ble prioritert når det gjelder vaksinering. Jeg tror mange ville hatt forståelse for det, fortsetter Lillestrøm-ordføreren.

Ordførerne i hovedstadsområdet får støtte fra smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune.

– De som er hardest rammet av pandemien, bør få de fleste vaksinene først, sier Hagen til NRK.

annonse

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen fremhever at det også finnes andre knutepunkter i landet.

– Vi har internasjonale flyginger til Tromsø. Alle som skal til Nord-Norge, skal innom her. Da er det riktig å vaksinere først på disse knutepunktene. Det sier også mange av de omkringliggende kommunene, uttaler Wilhelmsen til kanalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon