- Resett - https://resett.no -

Rektor ved OsloMet: – Det er leit at vi ikke har en eneste vitenskapelig ansatt som bærer hijab

Opptatthet av rase, etnisitet og religion er noe som karakteriserer identitetspolitikken [1]. Nå vil rektor Curt Rice ved OsloMet (som tidligere het Høgskolen i Oslo og Akershus) ha flere forskere med hijab.

Det er Khrono [2] som skriver dette i en sak som setter fokus på at innvandrere ansatt i forsker- og faglige stillinger i akademia har doblet seg siden 2007 til 29 prosent i 2018. (I befolkningen som helhet er andelen innvandrere 18 prosent).

Men svært få av de ansatte innvandrerne er i kategorien norskfødte med innvandrerforeldre. Disse utgjorde kun 0,5 prosent av de ansatte i forsker- og faglige stillinger ved norske universiteter, høgskoler, helseforetak og forskningsinstitutter.

annonse

Rektoren trekker fram at i Oslo er det 30 prosent av befolkningen som har innvandrerbakgrunn.

– Vi får jo ikke lov å føre statistikk for dette, så jeg kjenner ikke tallene, men det er ikke like mange av de ansatte ved OsloMet som har en slik bakgrunn, sier Rice.

Som borger av Oslo ser han hva som skjer: Stadig flere bruker hijab

annonse

– Jeg tror faktisk ikke vi har en eneste faglig ansatt ved OsloMet som bærer hijab, i hvert fall har jeg ikke lagt merke til det. Det er leit fordi en betydelig del av den kvinnelige befolkningen i Oslo bruker hijab og jeg vil også se dem blant våre vitenskapelig ansatte, sier Rice.

Les også: Se rundt deg, Abid Raja – Islamiseringen av Norge er en realitet [3]

Khrono spør i Rice hva som skulle være poenget med å ha personer med hijab som ansatt. De spør heller ikke om hvordan han ser på kritikken av hijab som en kvinneundertrykkende plagg.

– Vi ser også at det etniske mangfoldet vi har i akademia til en stor grad er importert. Det er svært få etterkommere av innvandrere i Norge som velger en karriere i akademia og det er et problem. Vi går glipp av de perspektivene vi vil få hvis vi hadde klart å rekruttere flere studenter med minioritetsbakgrunn, og ikke minst få dem til å velge en karriere innen akademia, sier han.

OsloMet, som står for Oslo Metropolitan University har blant annet Lars Gule blant sine vitenskapelig ansatte.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474