Protest i solidaritet med uigurene, Amsterdam, Nederland. Foto: Ana Fernandez/SOPA Images/Shutterstock.
annonse
annonse

Vil forsøke å presse den britiske regjeringen til å ta en hardere politisk linje mot Beijing.

The Guardian melder at ledende personer i det britisk-jødiske miljøet vil bruke Den internasjonale holocaustdagen 27. januar til å sette fokus på forfølgelsen av uiguriske muslimer, og sier at jødene har en «moralsk autoritet og moralsk plikt» til å si fra om overgrepene.

Rabbiner, samfunnsledere og overlevende fra Holocaust har vært i forkant av arbeidet med å legge press på den britiske regjeringen for å ta en sterkere holdning til Kinas brutale behandling av uigurene.

annonse

I et nylig brev til statsminister Boris Johnson skrev Marie van der Zyl, president for rådet for britiske jøder, at bruddet på uigurenes menneskerettigheter «er på vei til å bli den mest alvorlige voldshandlingen i vår tid», og dro en sjelden parallell til nazistenes folkemord på jødene:

– Som jøder er vi alltid ekstremt nølende med å vurdere sammenligninger med Holocaust. Imidlertid er det likheter mellom det som rapporteres å skje i Kina og det som skjedde i Nazi-Tyskland på 1930- og 40-tallet, skrev hun og oppfordret den britiske regjeringen om å iverksette straffetiltak mot Beijing.

Nekter

annonse

I forrige uke uttalte den avtroppenda amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo og hans etterfølger i den nye Biden-administrasjonen, Anthony Blinken, at Kina begår et folkemord mot uigurene i landets østlige Xinjiang-provins.

Uigurer og andre muslimer i Kina rapporteres å stå ovenfor sult, tortur, drap, seksuell vold, slavearbeid og tvangshøsting av menneskeorganer i flere anlegg som Kina betegner som «re-utdannelsesleirer». Tidligere fanger har hevdet at kvinner har blitt tvangssterilisert.

Beijing bedyrer sin uskyld og insisterer på at uiguriske militante fører en voldelig kampanje mot kinesiske styresmakter for å oppnå en uavhengig stat ved å planlegge sivil uro og sabotasje.

Kinas krig mot islamsk identitet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon