Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Erna Solberg uttalte at mange har spart mye mer enn vanlig under pandemien. Hun tror at når de åpner lommeboken så får vi en vekst i økonomien.

– I flere prognoser anslås det nå at norsk økonomi vil vokse mer i 2021 enn bare for kort tid siden, sa statsministeren.

Men SVs Kari Elisabeth Kaski blir ikke beroliget, hun blir heller provosert:

annonse

– Det vitner om en statsminister som er seg selv og sin egen klasse nærmest. Mange med godt betalte og trygge jobber har fått bedre råd i krisen vi står i, sier Kaski til FriFagbevegelse, og forteller hvem som sitter igjen med byrden:

– Det er også de samme som sitter trygt på hjemmekontor. Men de som blir permittert er i hovedsak lavtlønnede som fra før har lite å rutte med.

Les også: Kaski: Olje er ulønnsomt

annonse

Kaski sier videre at 30.000 har vært permittert helt siden mars, og at de som rammes har ikke mye i banken. Hun mener de har lite å gå på, og at det kommer til å bli en stor økning av inkassokrav og gjeldskrav.

– Jeg er dypt urolig for situasjonen og utviklingen. Det er alvorlig at vi ikke har en regjering som ser denne siden av saken, mener SVs finanspolitiske talsperson.

Lindorff venter inkassoras som følge av koronakrisen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon