Kelner dekker på bord på toppen av Ritz Carlton i Moskva 8. desember 2020. I bakgrunnen skimtes Kreml. Illustrasjonsbilde. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB
annonse
annonse

Vil ha økonomisk tilbakekomst.

Moskvas borgermester Sergej Sobjanin kunngjorde 27. januar at flere corona-restriksjoner i Russlands hovedstad oppheves.

Nå forsvinner både påbudet om at tretti prosent av en bedrifts arbeidsstokk må jobbe hjemmefra og påbudet om at serverings- og skjenkesteder må holde stengt mellom klokken 23 og 6, skriver The Moscow Times.

annonse

I tillegg skal byregjeringen i Moskva innen 6. februar ta stilling til om universitetene skal kunne gjenoppta fysisk oppmøte på campus.

Les også: Moskva beordrer hjemmekontor for bedrifter etter smitte-hopp

Dette skjer etter at smittetallene i hovedstaden har sunket etter nyttår. Av 3,7 millioner påviste smittetilfeller i Russland skriver 1,1 million seg fra Moskva og Moskva oblast, ifølge regjeringsnettstedet СтопКоронавирус.рф.

annonse

– Pandemien er på retrett, og det er vår plikt (…) å tilrettelegge for en så rask økonomisk tilbakekomst som mulig, skriver Sobjanin.

Etter et sytti dager langt portforbud fra 30. mars til 9. juni har Moskva ikke hatt noen nedstengninger, og folk har kunnet bevege seg fritt under alminnelig påbud om bruk av munnbind og hansker samt sosial avstand.

Les også: Russere nøler med å ta Sputnik-vaksinen, strømmer isteden til partybusser

Russlands president Vladimir Putin har gjentatte ganger avvist nytt portforbud, som han mener griper for dypt inn i folks frihet og skader økonomien.

Istedenfor generelle nedstengninger har Russland, herunder Moskva, satset på målrettede tiltak mot steder som t-bane, universiteter og arbeidsplasser.

Etter nyttår har Russland igangsatt massevaksinasjon med sin egenutviklede Sputnik V. Til tross for en treg start håper myndighetene å ha vaksinert flere titalls millioner innbyggere innen sommeren 2021. Russland har et folketall på 147 millioner.

Hardhendt politi i Amsterdam da tusenvis protesterte mot corona-nedstenging

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon