Eksteriør av Nordea hovedkontor i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Bankens økonomer legger onsdag frem sin nye rapport om de økonomiske utsiktene.

Til tross for nye smittevernstiltak og vaksineforsinkelser, så tegner sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea et lysere bilde av norsk økonomi, skriver E24.

– Akkurat nå er smittesituasjonen svært krevende og aktivitetsknappen igjen satt på «av» for mange virksomheter, skriver han.

annonse

– Utsiktene på vaksinefronten gir grunn til å være optimistiske på norsk økonomis vegne, skriver Olsen og analytiker Dane Cekov i rapporten.

– Når det samtidig ser ut til at varmere vær reduserer smitten noe, tror vi derfor sommeren vil markere et definitivt vendepunkt for pandemien og dermed også økonomien, fortsetter de.

Nordea mener norske husholdninger har spart rundt ti prosent av ett års disponibel inntekt på grunn av reiserestriksjoner og lavere forbruk av tjenester. Dette vil bidra til et kraftig løft i forbruket når smitteverntiltakene gradvis letter, anslår banken.

annonse

Det vil være den klart viktigste driveren i bak rekylen i norsk økonomi, som kan bli kraftig, mener økonomene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon