Ole André Myhrvold (Sp) sier at Sp kommer til å gå imot den foreslåtte tredoblingen an CO2-avgiften når regjeringens klimaplan skal opp til behandling i Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Regjeringens nye klimaplan hvor det ønskes å tredoble CO2-avgiften fram til 2030, får tommel ned fra Senterpartiet.

Regjeringen ønsker at CO2-avgiften gradvis skal trappes opp – fra rundt 590 kroner per tonn i dag til 2.000 kroner per tonn i 2030, skriver NTB.

Frp har allerede varslet at de går mot dette ønsket og får nå støtte fra Senterpartiet. Miljøpolitisk talsperson, Ole André Myhrvold, forklarer hvorfor.

annonse

– Det vil bli veldig problematisk med avgiftsøkningen. Det vil skape store utfordringer for hvordan dette landet bindes sammen, sier han til Klassekampen.

– Norge er avhengig av et kortbanenett på småflyplassene. Deler av industrien vil også ha store problemer med en sånn avgiftsøkning, fortsetter Myhrvold. Han sier at partiet ønsker seg en mer differensiert CO2-avgift.

Hensikten med den økte avgiften er å gjøre det mer lønnsomt å kutte utslipp, og Energi- og miljøkomiteen har så vidt startet arbeidet med planen, som trolig vil bli behandlet i Stortinget senere i vår.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon