Senterpartiet frykter slutt på skinkepålegg og andre kjøpttroudkter i fremtidens norske skole. Foto: NTB Scanpix
Senterpartiet frykter slutt på skinkepålegg og andre kjøpttroudkter i fremtidens norske skole. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet tar nå opp «kjøttskam» i barnehager og skoler, i forbindelse med Helsedirektoratets prosjekt «Matjungelen», med en meny fri for kjøtt. 

Matjungelen er utviklet av Folkelig i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt, Høgskulen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Prosjektet presenteres slik:

annonse

«Med prosjekter som Smaksverkstedet og Matjungelen fokuserer vi på å gi barn og unge en arena i sitt nærmiljø der de kan eksperimentere og lære om mat som er bra for kroppen og kloden.»

Spørsmål

Det får Aud Hove fra Senterpartiet til å stille følgende spørsmål til klima- og miljøministeren:

annonse

«Helsedirektoratet sitt kostholdsråd er å spise mange ulike matvarer for å få i deg alle næringsstoffene kroppen din trenger. Matjungelen, som regjeringen peker på i klimameldingen, skal videreutvikle oppskrifter og informasjon rettet mot våre barn og unge
for å etablere gode vaner. De har en meny uten kjøtt.

Mener statsråden det er riktig at barnehager og skoler på denne måten blir en arena for kjøttskamp ved å oppfordre barn og ungdom til et kjøttfritt kosthold, og hvordan har regjeringen i så fall tenkt å legge om norsk jordbruk til kjøttfritt?»

Vedum vil erstatte «kjøttskam» med «ribbeglede»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon