Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere. Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sier saken er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene. Foto: Ole Martin Wold / NTB
annonse

Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere for brudd på smittevernlovene. 

Dette skjer etter at arbeiderne blant annet festet sammen på karantenehotell.

– Vi har ikke hatt en gruppe som har bedrevet aktiv festing under karantene før. De utsetter seg selv, hotellets ansatte og andre for risiko ved å holde på sånn. Dette er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene, sier helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune til Adresseavisen.

annonse

Les også: Regjeringens handlingslammelse koster oss dyrt

Anmeldelsen skjer etter at 25 arbeidere kom til Trondheim 5. januar, og ble satt i karantene av arbeidsgiveren de skulle jobbe for. Da to av arbeiderne fikk påvist smitte og ble flyttet til et isolasjonshotell, ble de resterende arbeiderne plassert på et annet karantenehotell.

Det fremgår av anmeldelsen at arbeiderne den 11. januar skal ha brutt smittevernlovgivningen, ved å feste sammen. Bare fire dager senere ble det påvist smitte hos syv av arbeiderne.

annonse

Det heter i anmeldelsen at arbeiderne fikk karantenebetingelsene forklart nøye. Ifølge anmeldelsesdokumentet hadde arbeiderne samkvem med hverandre på hotellet. De hadde fester og røykepauser sammen. De skal også ha vært til sjenanse for hotellets øvrige gjester og oppholdt seg i hotellets fellesarealer, uten bruk av munnbind.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse