Fotomontasje: Trygve Slagsvold Vedum / Vidar Ruud / NTB / Torgeir Knag Fylkesnes / Berit Roald / NTB / Jonas Gahr Støre / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes vil ha en rødgrønn samlingsregjering med alle partiene på venstresiden. Han har liten tro på kun Ap og Sp i regjering, og kaller det: «en grå sentrumsregjering».

– Nå må man skjerpe seg og stå samlet for å få til et skifte, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til Nettavisen.

Debatten har rast etter at Sp har passert Ap på meningsmålingene. Noen vil regjere uten SV, andre sier at Sp er Aps hovedmotstander, og Rødt har sagt at de kun støtter en rødgrønn regjering hvis de får en avtale.

annonse

Les også: Rødt krever forpliktende samarbeidsavtale om de rødgrønne vinner valget

Nå kommer SV på banen, og sier at Sp og Ap vil ikke får flertall alene. De er avhengig av SV, og de vil ikke bli utestengt av et regjeringsalternativ.

– Jeg tror det å vrake oss, det vil straffe seg, advarer Fylkesnes, og legger til:

annonse

– Det blir ikke skifte uten at SV er med på å danne det skiftet. Det er ingen målinger der Arbeiderpartiet og Senterpartiet har flertall alene. De er langt unna det, så de kommer ikke utenom SV, sier Fylkesnes.

Les også: Kan ikke SV bare utestenge menn, i stedet for å gråte på VGs smale skuldre?

SV-politiker Knag Fylkesnes: – I motsetning til Resett forventer vi at DN i fortsettelsen holder seg for god til å lage drømmebilder av SV

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon