Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

I en analyse utført av NAV i perioden frem til 2035. Vurderer de at arbeidsmarkedet blir mer ustabilt, og at folk må regne med hyppigere jobbskifter.

Det vil også bli mangel på arbeidskraft innen særlig yrkesfag og helsefag. Flere kommer også til å falle ut av arbeidslivet, og at folk må oppdatere kompetansen sin oftere, skriver NRK.

– Koronapandemien speeder opp omstillingsbehovene i arbeidslivet. Både arbeidsgivere og arbeidstakere må være forberedt på at arbeidslivet kan endre seg ganske raskt, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.

annonse

De som risikerer å falle ut er ufaglærte i lavkompetansejobber. De vil igjen føre til at inntektsforskjellene fortsetter å øke.

– Vi får både flere som risikerer å havne utenfor arbeidslivet, samtidig som vi kommer til å ha større behov for arbeidskraft. Det er et kjempeparadoks, når vi vet at Norge skriker etter faglært arbeidsplass i en normalsituasjon, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon