- Resett - https://resett.no -

Amerikanere tordner mot SV-politiker etter at han nominerte Black Lives Matter til fredsprisen

SV-politiker Petter Eide blir både latterliggjort og kritisert etter den oppsiktsvekkende fredspris-nominasjonen.

I internasjonale medier har nyheten om at Eide har nominert den marxistiske bevegelsen Black Lives Matter til fredsprisen fått mye oppmerksomhet.

Ifølge den britiske avisen The Guardian [1] skal Eide ha skrevet i nominasjonen at bevegelsen har tvunget land utenfor USA til å bekjempe rasisme.

annonse

«Jeg synes at en av de viktigste utfordringene vi har sett i Amerika, men også i Europa og Asia, er den typen økende konflikt basert på ulikhet. Black Lives Matter har blitt en veldig viktig verdensomspennende bevegelse for å bekjempe urettferdigheter. De har spilt en stor rolle når det gjelder å øke global bevissthet og bevissthet om urettferdighet», skal Eide ha skrevet, ifølge avisen.

Black Lives Matter har uttalt at de er en marxistisk organisasjon, [2] og har flere ganger arrangert demonstrasjoner som har vært voldelige.

I 2014 var det mange som reagerte da organisasjonen ropte i gatene at «politiet måtte dø» [3]. To år senere fikk de ønsket sitt oppfylt. Rasehateren Micah Johnson drepte fem politifolk, og skadet sju andre, under en Black Lives Matter-demonstrasjon i Dallas [4]. Den svarte politimorderen skal ha vært delaktig i flere svart makt-grupper, inkludert Black Lives Matter.

Den svarte rasehateren, og politimorderen, Micah Xavier Johnson, poserer med svart knytteneve i været, det samme tegnet som Black Lives Matter bruker. Foto: Shutterstock.
annonse

BLM-bevegelsen havnet også i mediene i hele 2020 etter dødsfallet på George Floyd. De arrangerte demonstrasjoner i flere amerikanske byer som endte med opptøyer der vanlige folk og politifolk ble skadet og drept.

Ifølge Axios [5] skal opptøyene ha kostet amerikanerne nesten 10 milliarder kroner.

Les også: Black Lives Matter-aktivist mener afroamerikanere har rett til å rane og plyndre butikker [6]

– Inviter dem til Norge!

Eide mener at BLM-bevegelsen fortjener fredsprisen, selv om de har forårsaket store ødeleggelser med sine voldelige demonstrasjoner.

På sosiale medier blir Eide både kritisert og latterliggjort av mange amerikanere.

annonse

– Nobels fredspriser har vært en vits helt siden Obama vant sin for å være svart. Hvis BLM vinner fredsprisen vil den bli meningsløs for alltid, skriver en person i en kommentar til innlegget fra den politiske kommentatoren Tim Pool, som også reagerte negativt på nominasjonen.

En annen spør om han kan få fredsprisen hvis han brenner ned sitt eget nabolag i helgen. Noen stempler Eide som en galning, mens andre krever at norske myndigheter tvinger briller på SV-politikeren.

Noen ber også Eide hente BLM-demonstrantene til Norge.

– Hvorfor inviterer du dem ikke til å bo i Norge, slik at de kan brenne landet ditt ned! Ingen andre enn media vil ha dem her!, skriver en kvinne i kommentarfeltet til Washington Times.

Tegn abonnement [9] eller støtt oss på andre måter [10] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474