Erna Solberg og John Kerry smiler til kamera. Sistnevnte er blitt Klima-sjef i USA. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Journalister i den etablerte norske pressen, som vanligvis slår miljøutslipp stort opp, ønsker tilsynelatende ikke å informere egne lesere om at Biden-administrasjonens nye klimasjef John Kerry er storforurenser.

Både NRK og TV 2 har hatt mye fokus på såkalte klimaendringer de siste årene. Da Trump var president fikk han kritikk for å ikke ta klimasaken på alvor. Den nå avgåtte presidenten ble flere ganger latterliggjort av de to største nyhetskanalene i Norge.

I forrige uke publiserte TV 2 en sak om USAs ferske klimasjef, demokraten John Kerry, som da refset Kina for landets klimaforurensing.

annonse

– Biden-administrasjonens klimasjef John Kerry uttalte at et nylig klimaløfte fra Kina ikke var «bra nok». Løftet omfattet at Kina vil bli karbonnøytral innen 2060 – altså 10 år etter tidsrammen som har blitt satt av de fleste andre land, skrev TV 2.

Storforurenser

Nyhetskanalen skrøt av Kerry og la til at «han var med på å få Kina til å stille på FNs klimakonferanse i Paris» da han utenriksminister for Obama.

annonse

Men det TV 2 og de andre norske mediene tilsynelatende overser er Kerrys bruk av privatfly.

Fox News skriver at Kerrys bruk av privatfly slapp ut 166 tonn med karbon i fjor. Dette tilsvarer det samme som omlag 36 biler ville gjort på ett år, skriver den amerikanske nyhetskanalen.

– Finn dere ny jobb

Nyheten kommer kun et par dager etter at Joe Biden og hans administrasjon signerte en ordre om å stanse byggingen oljerørledningen Keystone XL fra oljesandfeltene i Alberta i Canada til USA, på grunn av miljøhensyn.

De ansatte som jobbet med oljerørleggingen fikk beskjed av John Kerry at de «kunne gå å jobbe med solcellepaneler istedet».

Mange reagerer nå på at Biden og hans folk tar jobbene til vanlige arbeidere på grunn av «miljøhensyn», mens de selv flyr rundt i privatfly og forurenser.

– John Kerry flyr i private jetfly, eier en 23 meter lang yacht og flere herskapshus, og har karbonavtrykket til en liten nasjon. Likevel ber han energiarbeidere om å «lage solcellepaneler» når Biden-administrasjonen dreper jobbene deres, skriver den republikanske senatoren Tom Cotton på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon