Et stillbilde fra en video viser folk som flykter fra området etter at en eksplosjon rammet hotellet Afrik i Mogadishu. Flere personer er drept, og det skytes på hotellet, ifølge politiet. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Minst 17 personer er drept i et pågående angrep mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu. Islamistgruppa al-Shabaab har tatt på seg skylden for aksjonen.

Dødstallet kan fortsatt stige. Politiets talsmann Ali Hassan sier det er forvirring både i og utenfor hotellet mens sikkerhetsstyrkene jobber for å stanse angrepet.

Angrepet ble innledet da en selvmordsbomber utløste en bombe ved inngangen til hotellet Afrik i sentrum av byen. Deretter ble bygningen stormet. Så mange som 30 sårede skal være brakt til sykehus.

annonse

Islamistgruppa al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet gjennom sin radiostasjon Andalus.

Minst fem ekstremister antas å ha deltatt, og noen av dem skal ha sprengt seg inne på hotellet.

Politiet skal ha reddet flere personer ut av hotellet, blant dem eieren og en general fra hæren.

annonse

Al-Shabaab gjennomfører jevnlig angrep i Somalia som ofte retter seg mot hoteller der politikere og myndighetspersoner befinner seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon