Byrådsleder Raymond Johansen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen orienterer om coronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde i Oslo fra onsdag 3. februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Byrådet i Oslo gjør lettelser i coronatiltakene. 

Dette opplyste byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse mandag.

Nå åpnes det for fritidsaktiviteter og idrett både utendørs og innendørs for barn og unge til og med ungdomsskolealder.

annonse

– For første gang siden 16. november kan de som går på ungdomsskolen gjenoppta organisert idrett og andre fritidsaktiviteter både innendørs og utendørs, sa byrådslederen.

Toppidretten kan gjenoppta organisert trening i Oslo.

Grepet står i forhold til signalene som kom fra Norges idrettsforbund fredag. NIF opphevet da sin anbefaling om full stans i toppidretten i Oslo-regionen.

annonse

Samtidig har regjeringen lørdag videreført sin anbefaling om at stansen i kampaktiviteten i toppidretten forlenges med ytterligere to uker. Dermed blir det tidligst spilt kamper i idretter med seriespill 15. februar.

Byrådet har stipulert følgende lettelser:

* Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler går fra rødt til gult tiltaksnivå.

* Fritidsaktiviteter og idrett åpnes for barn opp til og med ungdomsskolealder, både innendørs og utendørs, men cuper og kamper vil fremdeles være forbudt.

*Toppidretten kan gjenoppta organisert trening, og det åpnes for organisert aktivitet utendørs for ungdom fra videregående skole og oppover.

* Bibliotekene gjenåpnes.

* Svømmehaller og lignende anlegg åpner for skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisering svømmetrening for barn og unge til og med ungdomsskolealder.

* Butikker og serveringssteder åpner, men i tråd med nasjonale regler skal kjøpesentre og varehus fortsatt holde stengt (med unntak av matbutikker, apotek, vinmonopol og andre virksomheter som det er gitt unntak for).

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon