Skjermbilde Youtube
annonse
annonse

Politiet tok av seg hjelmene og ledet demonstrasjonstoget i den østerriske hovedstaden Wien søndag.

Siden 26.desember i fjor har Østerrike hatt en streng lockdown der kun noen få butikker får holde åpent. I helgen ble det derfor demonstrert mot myndighetenes corona-nedstening.

Det skal det ha deltatt over cirka 10 000 personer på demonstrasjonen. I en av videoene som er lagt ut på sosiale medier kan man se at politiet tok av seg hjelmene og ledet demonstrasjonstoget.

annonse

– Ifølge rapporter fra Wien skal politiet ha blitt med i demonstrasjonen, skrev videojournalisten Luke Rudowski på twitter.

Les også: Sveits holder folkeavstemning om de skal strippe myndighetene for makt i forbindelse med corona-nedstenging

annonse

«Ytre høyre»

Corona-protestene har ikke fått stor oppmerksomhet i den etablerte norske pressen, men Reuters har skrevet en artikkel der de kobler demonstrasjonen til «ytre høyre». I artikkelen ble det påpekt at deltakerne «bar det østerriske flagget».

Men da nyhetsbyrået la ut saken på sin egen twitter-profil haglet kritikken.

– Morsomt hvordan den nye måten å demonisere alle som protesterer mot regjeringen, er å kalle dem «ytre høyre», helt uten bevis, svarte en person på Reuters artikkel.

Andre skrev til Reuters at de var fake news og at folk begynner å gjennomskue propagandaen deres.

Demonstrasjonen i Wien har blitt mye diskutert på sosiale medier der folk har lagt ut bilder og video av den massive folkemengden.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon