- Resett - https://resett.no -

Twitter blokkerer Spanias tredje største parti – to uker før valg

Twitter har stengt den offisielle kontoen til VOX midt i valgkampen i den autonome spanske regionen Katalonia. VOX krever nå at EU-kommisjonen tar grep for å forhindre at Twitter påvirker valget.

Dette melder Samnytt [1].

Begrunnelsen for stengingen er partiets valgkampslagord «Stopp islamiseringen» og en tweet der det står at «til tross for at migranter fra Midtøsten og Nord-Afrika kun utgjør 0,2 prosent av befolkningen, forårsaker de 93 prosent av anmeldelsene». Twitter påstår at dette innlegget «truer, trakasserer eller oppmuntrer til vold».

Leder i VOX, Santiago Abascal, hevder på sin side at tweeten konstaterer fakta om vold rettet mot spanjoler i Katalonia og Kanariøyene, og at Twitter begrenser den demokratiske prosessen i Spania ved å sensurere kritiske stemmer.

annonse

Parlamentsmedlem for VOX Jorge Buxadé har sendt en skriftlig begjæring til EU-kommisjonen der han krever at de forsvarer ytringsfriheten ved umiddelbart å vedta forholdsregler mot Twitters sensur.

Parlamentsvalget i Katalonia avholdes 14. februar.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474