Silverinvest.no, Gold Source og Tavex er blant Norges største forhandlere av gull- og sølvmynter. Bildet viser sølvpenger som risler ned foran Tavex' utsalg i Oslo. Bildemontasje. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB; Lauritta / Shutterstock / NTB
annonse
annonse

Kjøper myntkasser til 140.000.

Sist i januar begynte sølvprisen å stige betraktelig, og nådde 1. februar 30 dollar pr. unse – for første gang siden 2013. Det er en oppgang på ti prosent siden nyttår.

Grunnen var Reddit-forumet r/WallStreetBets, hvor flere tok til orde for å hamstre sølv for å tvinge prisene opp – en aksjon kjent som #SilverSqueeze, sølvskvisen. Forumets brukere mener nemlig at sølvprisen holdes kunstig lav av Wall Street-eliten.

annonse

Resultatet ble at spotprisen på fysisk sølv spurtet frem, mens aksjer som First Majestic og fond som iShares Silver Trust la på seg flere milliarder i markedsverdi.

Resett har spurt tre norske forhandlere av gull- og sølvmynter om hvordan de opplever etterspørselen under #SilverSqueeze. En av dem er nå fullstendig ribbet for fysisk sølv.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon