– Det er krevende problemstillinger, sier økonomiprofessor Steinar Holden, som leder utvalget som skal gi regjeringen analyser og vurderinger av ulike strategier for å håndtere pandemien videre. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Ekspertutvalg skal undersøke om Norge kan tjene på å løsne koronagrepet å la smitten spre seg blant folk så snart risikogruppene er vaksinert.

Professor Steinar Holden fra Universitetet i Oslo har fått et nytt oppdrag fra helsemyndighetene. Han skal lede et utvalg som skal se på hva ulike pandemitiltak koster og anbefale en strategi for regjeringen. Bakteppet er utrulling av vaksiner og trusselen fra mer smittsomme virusvarianter, skriver NTB.

Er det bedre med innreiserestriksjoner, eller skal vi åpne grensene mer og fortsette med strenge tiltak for å hindre at folk er i kontakt med hverandre, er noe utvalget vil se på.

annonse

Økonomene skal sette opp scenarioer som åpner for mer eller mindre smitte, og se på sammenhengen mellom vaksinestrategi og gjenåpning av samfunnet.

Utvalget er satt sammen av fire økonomer, samt Preben Aavitsland fra Helsedirektoratet og Trygve Ottesen fra Folkehelseinstituttet.

Utvalget skal levere to rapporter i løpet av noen uker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon