Erlend Wiborg (FrP). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
annonse
annonse

Frp mener regelverket knyttet til arbeidsnekt av ideologiske og religiøse grunner må skjerpes.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentanter Erlend Wiborg, Gisle Meininger Saudland og Jon Helgheim fremmer sammen et representantforslag om å fjerne eller redusere offentlige ytelser til de som har religiøse eller ideologiske reservasjoner mot arbeid.

«Arbeidsdeltakelsen i Norge er generelt god, men det er likevel mange som står utenfor arbeidslivet, også blant de som ikke har helserelaterte utfordringer som vanskeliggjør arbeidsdeltakelse. Det er flere grunner til dette, men én av årsakene er at flere reserverer seg mot arbeid av religiøse og/eller ideologiske årsaker mens de samtidig mottar ytelser fra Nav», skriver representantene i selve forslaget.

annonse

Les også: Frp vil ikke gi pensjon til innvandrere, om de ikke har jobbet eller bodd her lenge nok

Komitébehandling

Forslaget har blitt behandlet i arbeids- og sosialkomiteen, der alle medlemmer fra partiene Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, SV og KrF anbefaler at forslaget ikke blir vedtatt.

annonse

Flere av komiteens medlemmer peker på et svar fra statsråd Henrik Asheim (H), i et brev til komitéen.

«Det har vært svært få saker i Trygderetten knyttet til dagpengemottakere som ikke vil ta arbeid pga. religiøse reservasjoner, noe som tyder på at det knapt er problemer knyttet til Arbeids- og velferdsetatens praktisering av disse reglene. Dette er noe vi følger med på, og jeg vil vurdere ytterligere presiseringer dersom det blir behov for det», skriver statsråden.

Forslaget, med komiteens innstilling, vil sendes videre til plenumsbehandling i Stortinget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon