Fotomontasje: REUTERS/Carlo Allegri/
annonse
annonse

Hvis Tesla-sjefen Elon Musk nyser, så stiger aksjekursen med umiddelbar virkning.

Hans innflytelse er så stor at flere mener at en må endre regelverket. Men hverken Wall Street eller SEC har enda kommentert saken.

På fredag steg Bitcoin med 20 prosent etter at Musk endret Twitter-bioen sin til #bitcoin. Dagen før hadde han lagt ut en Twitter-melding om Cyberpunk i forbindelse med lanseringen av nye Tesla Model S Plaid. Aksjen til produsenten skjøt opp 12 prosent, skriver Finansavisen.

annonse

Da han tvitret «Gamestonk!!» og linket til WallStreetBets-tråden på Reddit. Steg markedsverdien på GameStop med 10 milliarder på Wall Street.

Les også: Musk er verdens rikeste

– Musks Twitter-meldinger kan få katastrofale følger for småaksjonærene, mens han og hans venner beriker seg på bekostning av de mindre, sier Vincent Flood i VideoWeek-podcasten.

annonse

Tidligere Google-ansatt, Rich Pleeth og tech-investor i London, er også kritisk:

– Musk kan gjøre seg rikere med én Twitter-melding. Han er en innovatør, men det betyr ikke at han ikke trenger å følge loven, sier han til CNBC.

Flere sier at det amerikanske finanstilsynet SEC bør rydde opp.

– Regulatorene må ikke bare hente inn forspranget, de må proaktivt lage regler og klargjøre hva som er akseptabelt, sier Freetrade-analytiker Dan Lane og legger til:

– Realiteten nå er at karismatiske ledere har en offentlig plattform og ikke lenger er begrenset til styrerommet. Det er opp til regulatorene hvordan de vil takle det, men byrden ligger hos dem for å oppdatere regelboken.

Elon Musk blir saksøkt for bedrageri

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon