Det har vært store demonstrasjoner i Russland den siste tiden mot myndighetenes behandling av regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Her fra St. Petersburg søndag 31. januar. Foto: Valentin Egorshin / AP / NTB
annonse
annonse

Russiske myndigheter varsler at diplomater fra Sverige, Polen og Tyskland utvises fra landet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Svenske TT rapporterer at svenske diplomater ikke lenger er velkomne i landet etter å ha deltatt på en demonstrasjon i St. Petersburg.

Svensk UD bekrefter utvisningen, uten å oppgi detaljer rundt omstendighetene.

annonse

– Vi betrakter det som fullstendig ubegrunnet, og vi har uttrykket det til russisk side, sier pressevakt Linn Duvhammar i svensk UD.

Det har vært avholdt store demonstrasjoner over hele Russland de siste ukene. I etterkant av at dommen mot Aleksej Navalnyj ble avsagt tirsdag, oppsto det flere.

Flere tusen mennesker er pågrepet av politiet på grunn av demonstrasjonene.

annonse

Merkel og Macron fordømmer 

– Vi betegner disse utvisningene som grunnløse. Vi mener at dette er nok et tilfelle hvor Russland er ganske langt fra å være en rettsstat, sier Tysklands statsminister Angela Merkel Merkel.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas antyder at utvisningene vil bli møtt med et svar. Macron fordømmer også Russlands grep, og det samme gjør EU.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon